top of page
Tutankhamun_QUAD_poster.jpg

Tutankhamun - The Last Exhibition

Den 26 november i 1922 i Kongenes Dal i Egypt gjorde den britiske arkeologen Howard Carter en fantastisk oppdagelse. Under rester av arbeidsbrakker fant Carter et nesten urørt gravkammer som huset den kjente faraoen Tutankhamon.

For å markere 100 år siden funnet har denne dokumentaren blitt laget for å gi kinopublikum en fantastisk mulighet til å bli bedre kjente med faraoen og en unik sjanse til å oppleve 150 av gjenstandene fra gravkammeret på nært hold på det store lerretet.

Tutankhamon er et navn som vekker begeistring verden rundt og får oss til å tenke på hvor imponerende og mystisk oldtidens Egypt med sine pyramider og legenden om Faraos forbannelse er selv den dag i dag. Det er ikke mange mennesker som forbinder kjendisstatusen Tutankhamon har med kombinasjonen av usannsynlige hendelser i kombinasjon med en sta arkeolog som klarte å snuble over gravkammeret og gjorde faraoen til en verdenskjent sensasjon i 1922 – når massekommunikasjon var på vei til å revolusjonere verden og føre oss nærmere sammen. 
 

Visningsperiode: 18.07.2022 - 26.03.2023
Lengde: 90 min

Versjoner:

Original tale + engelsk tekst på annen tale enn engelsk

Original tale + norsk tekst

bottom of page